Rome / Bezienswaardigheden / Campo de'Fiori

Campo de' Fiori markt Rome

Het plein met de bekendste markt van Rome

Campo dei Fiori Rome

De Campo de'Fiori is een plein met de bekendste markt in het oude centrum van Rome en s'avonds is het rond Campo dei Fiori erg levendig en gezellig met alle barretjes in de buurt van dit plein.

Campo de' Fiori

Letterlijk vertaald betekent Campo de 'Fiori ‘veld van bloemen’, een naam die is afgeleid van de middeleeuwen toen het gebied nog een weide vol met bloemen was. Het is een misverstand dat de naam van het rechthoekige plein is afgeleid van de bloemenmarkt die hier veelvuldig plaats vindt. Het plein is in de ochtend zeer levendig en kleurrijk vanwege de dagelijkse versmarkt met bloemen, fruit, kruiden en groente (maandag t/m zaterdag). In de avond wordt er (met name door toeristen) veel gedronken op de terrassen en in de bars rond het levendige plein. Het plein ligt niet ver van de bekende Piazza Navona, een plein welke in mijn ogen veel meer een bezoek waard is dan deze overgewaardeerde Camp de’ Fiori.

Campo de'FioriMarkt op Campo de'Fiori
Campo de'Fiori RomeHet standbeeld van Giordano Bruno op Campo de'Fiori

Standbeeld van Giordano Bruno

Vroeger werden executies gehouden op Campo de 'Fiori. Zo werd in 1600 filosoof Giordano Bruno levend verbrand voor ketterij. Exact op de plek van zijn dood staat nu een standbeeld uit 1889, waarbij hij uitdagend staat tegenover het Vaticaan (hij werd beschouwd als een martelaar voor de vrijheid van gedachte). Het opschrift op de basis luidt: - A BRUNO - IL SECOLO DA LUI DIVINATO - QUI DOVE IL ROGO ARSE - ("Voor Bruno - de door hem voorspelde eeuw - hier waar het vuur brandde"). Bijzonder weetje over dit plein is, dat dit het enige plein in het centrum van Rome is zonder kerk.

Activiteiten rondom Camp de'Fiori

📌 Tip: Een leuke manier om de omgeving van Campo de'Fiori te ontdekken is met een tour. Zo heb ik afgelopen bezoek aan Rome deze culinaire food tour gedaan met een gids, een vermakelijke avondwandeling. Lokale specialiteiten kunnen proeven in combinatie met interessante verhalen over het oude centrum van Rome.


Waar ligt Campo dei Fiori markt in Rome?

markt rome
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.28%) 14 reviews
6 februari 2024 : "Wij hadden een geslaagde stedentrip in Rome Italië dankzij de leuke tips over activiteiten, dingen om te doen en bezienswaardigheden van Rome en Vaticaanstad."