Rome / Bezienswaardigheden / Palazzo Barberini

Palazzo Barberini Rome

Het museum 'Barberini Gallerie Corsino Nazionali'

Palazzo Barberini

Het Palazzo Barberini is een 17e-eeuws paleis in Rome gelegen bij het gelijknamige Piazza Barberini. Het paleis huisvest de ‘Galleria Nazionale d'Arte Antica’, een nationale verzameling schilderijen.

Info & Tickets Palazzo Barberini Museum

Adres Via delle Quattro Fontane 13, Rome
Metro Halte Barberini (Lijn A)
Tickets

Tickets (Palazzo Barberini + Galleria Corsini) vanaf 14 € (boek uw tickets online)

Boek uw tickets

Openingstijden
  • Dinsdag t/m zondag 10.00 - 18.00 uur (kassa sluit om 17.00 uur)
  • Gesloten op 25 december en 1 januari
Website Officiële website

Palazzo Barberini

Het Palazzo Barberini is een 17e-eeuws paleis in Rome gelegen bij het gelijknamige Piazza Barberini. Het paleis huisvest nu de ‘Galleria Nazionale d'Arte Antica’, de belangrijkste nationale verzameling oudere schilderijen in Rome. Grondlegger van het paleis is Maffeo Barberini (1568 – 1644), die later paus Urbanus VIII werd. Barberini kocht de oorspronkelijke villa van de familie Sforza voor zijn neven Taddeo, Francesco en Antonio. Hij liet in die tijd de meest vernieuwende kunstenaars werken aan het project om de villa om te bouwen in een mooi paleis. Zo is het vierkante trappenhuis ontworpen door Gian Lorenzo Bernini en de ovale wenteltrap van Borromini. Het totale paleis heeft nu 187 kamers en beslaat 12000 m2. Opvallend is hierbij het familiewapen van de Barberini’s; de bij. Op veel plekken vindt u deze bijen terug, zoals in de plafonds en standbeelden.

Palazzo BarberiniDe entree van Palazzo Barberini in Rome
Palazzo Barberini RomeSchilderijen in Palazzo Barberini

Barberini Gallerie Corsino Nazionali

Het museum bestaat eigenlijk uit twee galerieën. Deze Palazzo Barberini en de minder bezochte Galleria Corsini aan de Via della Lungara. Totaal bezit dit museum, die is overgegaan in de nationale galerie meer dan 5000 schilderijen, beeldhouwwerken en fresco’s voornamelijk uit de 16e en 17e eeuw. Hoogtepunten uit de collectie in Palazzo Barberini zijn werken van Rafael (La Fornaria), Filippo Lippi (De aankondiging), Caravaggio (Judith onthoofdt Holofernes en Narcissus), Tintoretto, El Greco en Bronzini. Daarnaast heeft het paleis ook enkele indrukwekkende plafondschilderingen, zoals die in de grote zaal van Pietro da Cortona. Het paleis is vooral interessant als u van schilderkunst houdt of een wat langer verblijf in Rome heeft. Qua galerie raad ik u eerder de indrukwekkende Galleria Borghese aan, en qua paleisgevoel zult u in Galleria Colonna eerder uw ogen uitkijken.

Galleria Corsini

Met uw entreebewijs kunt u ook de kunstverzameling bezoeken in Palazzo Corsini, waarbij u de kunstcollectie nog zo veel mogelijk aantreft zoals deze in de 18e eeuw eruitgezien moet hebben.

Meer musea en paleizen in Rome


Waar ligt Palazzo Barberini in Rome?

Rome Palazzo Barberini
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.28%) 14 reviews
6 februari 2024 : "Wij hadden een geslaagde stedentrip in Rome Italië dankzij de leuke tips over activiteiten, dingen om te doen en bezienswaardigheden van Rome en Vaticaanstad."