Rome / Vervoer en metro Rome

Openbaar vervoer & Metro Rome

Alle info over de metro, bussen en toeristenpassen

Metro Rome

Alle info over de metro en openbaar vervoer in Rome; metrolijnen, bussen, tickets en toeristenpassen in Rome.

Openbaar vervoer in Rome

Metro Rome

In Rome zijn drie metrolijnen (A t/m C). Tijdens uw stedentrip zult u waarschijnlijk alleen lijn A en B gebruiken (Lijn C is nog grotendeels in aanbouw), waarbij de enige overstap metrohalte en treinstation Termini is. U heeft bij de kaartjesautomaten een aantal mogelijke opties om tickets te kopen. Belangrijk is om te weten dat hetzelfde kaartje geldig is in het volledige openbare vervoer (ATAC) van zowel metro, tram, bus (uitgezonderd de toeristenbussen) en zelfs een aantal regionale treinen (Trenitalia 2e klas, Roma-Lido, Rome-Viterbo en Rome-Giardinetti). De tickets gelden niet tot aan de luchthaven; hiervoor moet u het artikel op deze pagina lezen. U heeft de keuze uit een aantal verschillende tickets:

 • BIT Ticket: Met dit ticket van € 1,50 kunt u na afstempelen 100 minuten gebruik maken van het openbaar vervoer. U mag hierbij maximaal 1 metro of treinreis maken.
 • Rome Metro Card: Dit populaire combiticket geeft u voor 1 dag (€ 27,00) of 3 dagen (€ 39,00) onbeperkt toegang tot het openbaar vervoer (incl. metro) én toegang tot de Hop on Hop off bus. Update: Tijdelijk kunt u alleen de Rome Travel Card bestellen inclusief een luchthaventransfer. U krijgt vervolgens uw 3-daagse metrokaart van de taxichauffeur.
 • Roma 24H Ticket: Met dit ticket van € 7,00 kunt u de hele dag tot 24:00 uur vrij reizen.
 • Roma 48H / 72H Ticket: Met dit ticket kunt u 2 dagen reizen voor € 12,50 of 3 dagen voor € 18,00. Handig: Sinds kort kunt u ook uw Rome Travel Card (72 uur) incl. luchthaventransfer vanaf vliegveld Ciampino of Fiumicino online aanschaffen. Reserveer hier deze openbaar vervoerkaart
 • CIS Ticket: Met dit ticket van € 24,00 kunt u 7 dagen reizen.
 • De metro rijdt dagelijks van 5:30 – 23:30 uur, op vrijdag en zaterdags tot 1:30 uur
 • Kinderen tot 10 jaar kunnen gratis meereizen met een betalende volwassene
 • Vergeet uw kaartje niet af te stempelen (zelf doen in bus en tram), anders riskeert u een boete
 • Een betere plattegrond met van het centrum van Rome met de metrohaltes vindt u hier.
metro rome

Van en naar vliegveld Rome

In dit artikel wordt uitgebreid beschreven hoe u van de twee luchthavens Fiumicino en Ciampino het centrum van Rome kunt bereiken.

Meer vervoer vliegveld

Openbare bussen

Sommige toeristische lokaties, zoals Trastevere, liggen verder van een metrohalte. U kunt hiervoor het uitgebreide netwerk van stadsbussen gebruiken. Hierbij werken ze met dezelfde kaartjes als die van de metro. Tickets (zelfde als voor de metro) koopt u in de kaartautomaten van het metro/busstation en bij tabaks,- en krantenshops. Vergeet niet uw ticket af te stempelen; na stempelen kunt u 100 minuten lang de bus gebruiken en van lijn wisselen. De routeplanner voor de stadsbussen vindt u hier.

Hop on hop off-bussen & Toeristenpassen

In elke toeristische stad ziet u de hop-on-hop-off-bussen rijden. In Rome heeft u keuze uit twee maatschappijen voor deze sightseeing bussen. Daarnaast heeft Rome een aantal verschillende toeristenpassen die u zeker veel voordeel kunnen opleveren. Hier alle toeristenpassen op een rijtje, zodat u zelf kunt bepalen welke kaart voor u het meest voordelig is:

De rode Hop-on-Hop-off bussen
De bekendste organisatie van de open dubbeldekker-bussen. De bus heeft 9 haltes (zie de route) en de bussen rijden gemiddeld elke 10 – 20 minuten. Tip: De bus wordt met name voordelig als u een ticket voor meerdere dagen koopt (handig, reserveer hier online, of via deze website). De prijzen van deze bussen zijn:
 • 1 dag € 28,-
 • 2 dagen € 31,-
 • 3 dagen € 35,-

Het handige is dat u online al uw tickets kunt reserveren en deze op uw mobiel kunt laten zien in de bus. U hoeft niet in de wachtrij te staan bij de toeristische verkooppunten en kunt ’s ochtend meteen op uw bus stappen met uw mobiele ticket.

De Rome Metro Card
(Tijdelijk niet beschikbaar) Behalve de rode bussen rijden ook de gele bussen van ‘Vatican & Rome’ rondjes door Rome. Deze organisatie heeft een kaart ontwikkeld die ‘all inclusive’ is. U kunt 24 of 72 uur onbeperkt gebruik maken van hun hop-on-hop-off bussen maar óók van het openbaar vervoer (metro en tram). Voordeel van deze kaart is dat er 16 haltes zijn (zie kaart), en de route groter is waardoor bezienswaardigheden als het Vaticaan en de San Giovanni in Laterano een stop dichterbij hebben. Het ticket voor de hop-on-hop-off bus ontvangt u per mail, het ticket voor het openbaar vervoer moet u echter nog omwisselen voor een fysieke kaart.
De prijzen van deze reiskaarten zijn:
 • 1 dag € 27,-
 • 3 dagen € 39,-
Roma Pass
Met de Roma Pass kunt u 48 of 72 uur onbeperkt gebruik maken van het ATAC openbaar vervoer. Daarnaast heeft u toegang tot één of twee bezienswaardigheden (o.a. Colosseum, Engelenburcht en Galleria Borghese). Na reservering kunt u dit ticket eenvoudig afhalen op de luchthaven. De prijzen van de Roma Pass zijn:
Vervoer in Rome
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.28%) 258 reviews
3 mei 2021 : "Wij hadden een geslaagde stedentrip in Rome dankzij det leuke tips over de activiteiten en bezienswaardigheden van Rome."