Rome / Vervoer en metro Rome

Openbaar vervoer & Metro Rome

Alle info over de metro, bussen en toeristenpassen

Metro Rome

Alle info over de metro en openbaar vervoer in Rome; lijnen, bussen, metro tickets en toeristenpassen in Rome.

Openbaar vervoer in Rome

Metro Rome

In Rome zijn drie metrolijnen (A t/m C). Tijdens uw stedentrip zult u waarschijnlijk alleen lijn A en B gebruiken (Lijn C is nog grotendeels in aanbouw). U heeft bij de kaartjesautomaten een aantal mogelijke opties om tickets te kopen. Belangrijk is om te weten dat hetzelfde kaartje geldig is in het volledige openbare vervoer (ATAC) van zowel metro, tram, bus (uitgezonderd de toeristenbussen) en zelfs een aantal regionale treinen (Trenitalia 2e klas, Roma-Lido, Rome-Viterbo en Rome-Giardinetti). De tickets gelden niet tot aan de luchthaven; hiervoor moet u het artikel op deze pagina lezen. U heeft de keuze uit een aantal verschillende tickets:

 • BIT Ticket: Met dit metroticket van € 1,50 kunt u na afstempelen 100 minuten gebruik maken van het openbaar vervoer. U mag hierbij maximaal 1 metro of treinreis maken.
 • Roma 24H Ticket: Met dit ticket van € 7 kunt u 24 uur lang vrij reizen.
 • Roma 48H / 72H Ticket: Met dit ticket kunt u 2 dagen reizen voor € 12,50 of 3 dagen voor € 18. Handig: Sinds kort kunt u ook uw Rome Travel Card (72 uur) incl. luchthaventransfer vanaf vliegveld Ciampino of Fiumicino online aanschaffen. Reserveer hier deze openbaar vervoerkaart
 • De metro is ook inbegrepen in de Roma Pass, waarbij u 48 of 72 uur toegang heeft tot het openbaar vervoer inclusief één of twee attracties.
 • CIS Ticket: Met dit ticket van € 24 kunt u 7 dagen reizen.
 • De Rome metro rijdt dagelijks van 5:30 – 23:30 uur, op vrijdag en zaterdags tot 1:30 uur
 • Kinderen tot 10 jaar kunnen gratis meereizen met een betalende volwassene
 • Vergeet uw kaartje niet af te stempelen (zelf doen in bus en tram), anders riskeert u een boete
 • Een betere plattegrond met van het centrum van Rome met de metrohaltes vindt u hier.
metro rome

Van en naar vliegveld Rome

In dit artikel wordt uitgebreid beschreven hoe u van de twee luchthavens Fiumicino en Ciampino het centrum van Rome kunt bereiken.

Meer vervoer vliegveld

Openbare bussen

Sommige toeristische lokaties, zoals Trastevere, liggen verder van een metrohalte. U kunt hiervoor het uitgebreide netwerk van stadsbussen gebruiken. Hierbij werken ze met dezelfde kaartjes als die van de metro. Tickets (zelfde als voor de metro) koopt u in de kaartautomaten van het metro/busstation en bij tabaks,- en krantenshops. Vergeet niet uw ticket af te stempelen; na stempelen kunt u 100 minuten lang de bus gebruiken en van lijn wisselen. De routeplanner voor de stadsbussen vindt u hier.

Hop on hop off-bussen & Toeristenpassen

In elke toeristische stad ziet u de hop-on-hop-off-bussen rijden. In Rome heeft u keuze uit twee maatschappijen voor deze sightseeing bussen. Daarnaast heeft Rome een aantal verschillende toeristenpassen die u zeker veel voordeel kunnen opleveren. Hier alle toeristenpassen op een rijtje, zodat u zelf kunt bepalen welke kaart voor u het meest voordelig is:

De rode Hop-on-Hop-off bussen
De bekendste organisatie van de open dubbeldekker-bussen. De bus heeft 9 haltes (zie de route) en de bussen rijden gemiddeld elke 10 – 20 minuten. Tip: De bus wordt met name voordelig als u een ticket voor meerdere dagen koopt (handig, boek uw tickets online, of via deze website). Prijs van de bussen:
 • 1 dag 26 €
 • 2 dagen 33 €
 • 3 dagen 39 €

Het handige is dat u online al uw tickets kunt reserveren en deze op uw mobiel kunt laten zien in de bus. U hoeft niet in de wachtrij te staan bij de toeristische verkooppunten en kunt ’s ochtend meteen op uw bus stappen met uw mobiele ticket.

Roma Pass
Met de Roma Pass kunt u 48 of 72 uur onbeperkt gebruik maken van het ATAC openbaar vervoer. Daarnaast heeft u toegang tot één of twee bezienswaardigheden (o.a. Colosseum, Engelenburcht en Galleria Borghese). Na reservering kunt u dit ticket eenvoudig afhalen op de luchthaven. De prijzen van de Roma Pass zijn:
rome metro tickets
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.28%) 14 reviews
6 februari 2024 : "Wij hadden een geslaagde stedentrip in Rome Italië dankzij de leuke tips over activiteiten, dingen om te doen en bezienswaardigheden van Rome en Vaticaanstad."