Rome / Korting & Voordeel Rome

Rome City Pass & Kortingskaarten

Vergelijk de Rome Tourist Card en andere voordeelkaarten in Rome

Metro Rome

Alle voordeelkaarten en kortingspassen voor Rome op een rij; welke voordeelkaarten leveren u echt geld op of besparen u enorme wachttijden?

Voordeelkaarten in Rome

Rome heeft een uitgebreid aanbod van toeristenpassen en voordeelkaarten. Een aantal van deze voordeelkaarten besparen u écht geld en vooral veel onnodige wachttijden, zoals de Rome Tourist Card. Wij zetten voor u de voor en nadelen van alle voordeelkaarten op een rij, zodat u kunt afwegen welke voordeelpas voor u het meest geschikt is.

1) Absolute aanrader: Rome Tourist Card

Dit is in mijn ogen de enige echte voordelige voordeelpas voor een stedentrip Rome. Met één koop heeft u de belangrijkste skip the line tickets. En nog beter; u krijgt alle tickets online en hoeft u uw tickets dus niet af te halen in Rome, wat bij een aantal andere passen wel het geval is. Reserveer via deze link eenvoudig uw Rome Stads Pas. Tijdens het boekingsproces kunt u uw gewenste data en tijdsloten reserveren. Na betaling krijgt u uw tickets per mail toegestuurd of kunt u ze via de smartphone laten zien.

Deze stadspas bevat de belangrijkste entreetickets, namelijk:

 • Priority-toegang tot het Colosseum
 • Entree Forum Romanum en Palatijn
 • Rondleiding door de Sint-Pietersbasiliek
 • Skip the line-toegang tot de Vaticaanse Musea & Sixtijnse Kapel
 • Audioguide voor het Pantheon
 • 10% korting op verschillende attracties en excursies
 • Meer info en reserveren Rome Tourist Card

Nog geen beschikbaarheid? Het is alleen mogelijk om een paar weken van tevoren tickets te reserveren. Meldt u aan en ontvang een melding in uw e-mail wanneer dit mogelijk is voor uw datum: stel hier uw email-melding in

2) De Vaticaanstad Pass

Wilt u alleen de belangrijkste tickets voor het bezoeken van Vaticaanstad? Dan is een handige kaart de Vaticaanstad Pass, welke de tickets voor de Sint-Pietersbasiliek, de Vaticaanse Musea en de Sixtijnse Kapel bevat. Reserveer via deze link eenvoudig uw Vaticaanstad Pass. Tijdens het boekingsproces kunt u aangeven op welke data en tijdsloten u wilt. Na betaling krijgt u uw tickets per mail toegestuurd of kunt u ze via de smartphone laten zien.

Deze stadspas bevat de belangrijkste entreetickets voor Vaticaanstad namelijk:

3) Roma Pass 48 of 72 uur

Ons advies: U bent beter af als u de eerder genoemde Rome Tourist Card aanschaft. Deze bevat namelijk wel het Colosseum. Tickets voor het openbaar vervoer van ATAC koopt u eenvoudig ter plekke uit een automaat. Ander nadeel is dat u ter plekke uw ticket van de Roma Pass nog moet afhalen. Bij de Rome Tourist Card krijgt u de tickets wel gewoon digitaal.

Met de Roma Pass 48u is het volgende inbegrepen

 • 48 uur (of 72 uur) gratis gebruik van het openbaar vervoer (ATAC) in Rome (o.a. bus, tram, metro en enkele regionale spoorwegen)
 • Gratis toegang tot één museum of archeologische site (kijk hier voor de musea). Dit is tevens ook het grootste nadeel aan de kaart; in het hoogseizoen zijn populaire attracties als het Colosseum en Galleria Borghese waarschijnlijk al volgeboekt. Bij de kaart van 72 uur zijn twee musea inbegrepen.

4) Vaticaan & Rome Omnia Card (3 dagen)

Deze Vaticaan & Rome Omnia Card kunt u bestellen en is 72 uur geldig. Dit is de duurste, maar ook de meest omvattende stadspas. Het bevat diverse entreetickets, openbaar vervoer en de Hop on Hop off bus. Deze kaart heef een aantal voordelen en nadelen:

 • Toegang tot de Sint-Pietersbasiliek, de Vaticaanse Musea en het Colosseum
 • Inclusief openbaar vervoer
 • Inclusief Hop on Hop off bus
 • Inclusief toegang Sint Jan van Lateranen en Mamertijnse gevangenis
 • Inclusief gidsboekje en plattegrond
 • Voordeel: U kunt tot 24 uur voor uw reis gratis annuleren
 • Nadeel: U moet na reservering nog steeds uw voucher omwisselen voor een fysieke kaart bij een omwisselpunt in Rome (ligt echter zeer dichtbij de ingang van de St. Pietersbasiliek)
 • Meer info over de Rome Omnia Card

Ons advies: Een prima kaart die bijna alles bevat, u moet hem echter nog wel afhalen. Dit is wel de kaart met de beste annuleringsmogelijkheden.

5) Rome Travel Card

Wilt u gebruik gaan maken van het openbaar vervoer in Rome? Dan is de Rome Travel Card precies wat u nodig heeft! 3 dagen onbeperkt openbaar vervoer (metro en bus) in Rome plus een privé luchthaventransfer van luchthaven Ciampino of Fiumicino. De Rome Travel Card is ideaal om de stad te ontdekken en op een relaxte manier te beginnen aan uw stedentrip! Uw chauffeur zal u opwachten op het vliegveld en kan in het Nederlands communiceren. Tijdens de taxirit ontvangt u van uw chauffeur uw 3 daagse OV-kaart.

 • Privé Luchthaven Transfer naar uw accommodatie met taxi
 • Welkom Service bij de 'Arrivals' op de luchthaven door een vriendelijke en ervaren chauffeur
 • Optioneel: Rome OV-kaart voor 3 dagen (o.a. metro en bus)
 • Uw chauffeur kan in het Nederlands communiceren met u
Info & Reserveringen

6) Overige kaarten

In dit artikel hebben we geprobeerd u een overzicht te geven van de meest populaire én de meest voordelige kaarten. Er zijn echter ook nog tal van andere kaarten in omloop zoals de 'Best of Rome Pass', 'Vaticaan en Rome Experience Pass' en 'Rome Underground Pass'. Nadeel van veel kaarten is dat u ze in Rome nog op een specifieke lokatie moet afhalen of dat u maar beperkt sommige attracties kunt bezoeken en hierdoor eigenlijk niet interessant zijn.

Conclusie: De winnaar van alle kaarten is wat ons betreft de eerder genoemde Rome Tourist Card, waarmee u echt de belangrijkste tickets in één aankoop digitaal krijgt.

7) Koop losse tickets

Wanneer u slechts een beperkt aantal attracties wilt bezoeken kan het ook voordelig zijn om losse tickets aan te schaffen. De meest populaire tickets voor bezienswaardigheden:

City Pass Rome
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.28%) 14 reviews
12 mei 2022 : "Wij hadden een geslaagde stedentrip in Rome dankzij det leuke tips over de activiteiten en bezienswaardigheden van Rome."