Rome / Museum / Museo Nazionale Romano

Museo Nazionale Romano

De vier archeologische musea van Rome

Museo Nazionale Romano

De Museo Nazionale Romano zijn de vier archeologische musea van Rome, verspreid over Palazzo Massimo, Thermen van Diocleziano, Palazzo Altemps en Crypta Balbi.

Info & Tickets Museo Nazionale Romano

Adres
  • Palazzo Massimo alle Terme: Largo di Villa Peretti, 2
  • Thermen van Diocleziano: Via delle Terme di Diocleziano
  • Palazzo Altemps: Piazza Sant'Apollinare 46-48
  • Crypta Balbi: Via delle Botteghe Oscure, 31
Tickets
  • Per museum 8 euro entree
  • Gratis toegang tot de musea op enkele feestdagen
Openingstijden
  • Van dinsdag t/m zondag: 11.00 - 18.00 uur
  • Gesloten: maandags, 25 december en 1 januari
Website Officiële website

De Museo Nazionale Romano werd opgericht in 1889 als het archeologische museum van Rome. De eerste locatie van dit museum was in het kloostercomplex ‘Santa Maria degli Angeli’ gelegen op het complex van de Thermen van Diocleziano. Doordat de collectie het museum ontgroeide werden er drie locaties toegevoegd om de collectie te kunnen tentoonstellen, namelijk Palazzo Massimo alle Terme, Palazzo Altemps en Crypta Balbi.

Palazzo Massimo alle Terme

In dit 19e-eeuwse pand van Palazzo Massimo alle Terme treft u vier verdiepingen met oude kunst van de 2e eeuw v. Chr. tot de 5e eeuw na Chr. Verdieping 0 en 1 laten vooral Romeinse beeldhouwwerken zien, in de kelder treft u een grote collectie Romeinse munten en verdieping 2 is het mooist met oude stukwerken en schitterende mozaïeken. De belangrijkste werken van het Museo Nazionale Romano treft u in deze Palazzo Massimo (Adres: Largo di Villa Peretti, 2)

Palazzo Massimo alle TermePalazzo Massimo alle Terme
Museo Nazionale RomanoBeelden in Palazzo Massimo

Thermen van Diocleziano

Tussen 292 en 306 na Chr. werden de Thermen van Diocletianus gebouwd, in de 16e eeuw is er een kerk en kloostercomplex gebouwd in een deel van de thermen. De collectie bestaat vooral uit veel marmeren en bronzen beelden. Verder kunt u een stuk van het terrein van de grootste thermen uit de Romeinse periode bekijken. Het hoofdklooster was naar het ontwerp van Michelangelo en de galerij had zijdes van 100 meter met elk 100 zuilen (Adres: Via delle Terme di Diocleziano).

museum romeDe kloosteromloop van het museum 'Terme di Diocleziano'
thermen van DioclezianoDe thermen van Diocleziano

Palazzo Altemps

Palazzo Altemps, niet ver van Piazza Navona, herbergt werken uit beroemde collecties van oude sculpturen die behoren tot families van de Romeinse adel. Het paleis is vernoemd naar kardinaal Marcus Sitticus Altemps die eigenaar was van dit gebouw. Een deel van de oorspronkelijke collectie Altemps (16 beelden) is nog te bewonderen (een deel is echter naar het Vaticaan verhuisd). Verder bevat het museum de collectie van de familie Ludovisi-Boncompagni, de Mattei-collectie en een Egyptische collectie. De beelden staan in dit paleis opgesteld op een typisch 17e eeuwse manier (Adres: Piazza Sant'Apollinare 46-48).

Palazzo AltempsPalazzo Altemps
Palazzo AltempsPalazzo Altemps, een van de Museo Nazionale Romano

Crypta Balbi

Op de plek van Crypta Balbi stond vroeger het theater van Balbus (13 v. Chr.) die destijds op het Marsveld stond en dit museum bevat vondsten die op deze archeologische plek zijn opgegraven. Daarnaast heeft het museum een tentoonstelling over Rome tussen de 5e en de vroege middeleeuwen (Adres: Via delle Botteghe Oscure, 31).


Waar ligt Palazzo Massimo al Terme in Rome?

Rome nationale museum
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.28%) 14 reviews
6 februari 2024 : "Wij hadden een geslaagde stedentrip in Rome Italië dankzij de leuke tips over activiteiten, dingen om te doen en bezienswaardigheden van Rome en Vaticaanstad."