Rome / Bezienswaardigheden / Markten van Trajanus

Markten van Trajanus Rome

Mercati di Traiano, Forum van Trajanus & Museo dei Fori Imperali

Markten van Trajanus Rome

De Mercati di Traiano, oftewel de Markten van Trajanus is een complex uit de periode van keizer Trajanus en huisvest nu het Museum van de Keizerfora.

Info & Tickets Mercati di Traiano

Adres Via IV November, 94, Rome (Vlakbij Piazza Venezia)
Metro Lijn B naar Colosseum, daarna nog 10 minuten lopen
Tickets Entree vanaf 14,50 euro en voor 6 euro extra kunt u een videoguide huren (tickets reserveren)
Openingstijden
  • Dagelijks geopend van 9:30 – 19:30 uur
  • Gesloten: 1 januari, 1 mei en 25 december

De Markten van Trajanus

De ‘Mercati di Traiano’, oftewel de Markten van Trajanus, vormen een halfcirkelvormig complex van meer dan 150 winkels en kantoren aangelegd in de periode van keizer Trajanus (100 – 112 na Christus), gelegen naast het gelijknamige Forum van Trajanus. De markten liggen tegen de helling van de Quirinaal heuvel in Rome en het complex bestond uit vijf verdiepingen, waar o.a. tuinbouwproducten, specerijen, olie en wijn verhandeld werden.

Later heeft het complex diverse functies gehad. Zo was het in de 13e eeuw onderdeel van de fortificaties. Zo steekt er achter het complex nog een vierkante toren (Torre dei Milizie) uit als onderdeel hiervan. Daarna werd in de 16e eeuw een klooster gebouwd op de resten van de Markten van Trajanus. Toen het klooster in het begin van de 20e eeuw gesloopt werd, werden de resten van de markt weer zichtbaar.

markten van TrajanusDe markten van Trajanus
Mercati di Traiano RomeHet museum van de Keizerfora in Mercati di Traiano

Museum van de Keizerfora

Het complex is de laatste jaren flink gerestaureerd en huisvest sinds 2007 het ‘Museo dei Fori Imperali’, oftewel het Museum van de Keizerfora. In dit museum kunt u o.a. beeldhouwwerken, achtergrondinformatie en reconstructies zien van de keizerfora (Forum van Augustus, Forum van Caesar, Forum van Nerva, Forum van Trajanus en de Tempel van de Vrede). Verder heeft u een mooi uitzicht vanaf de panorama-terrassen op het Forum van Trajanus. De Markten van Trajanus zijn dus een interessante bezienswaardigheid om via de musea van Rome meer te weten komen over de fora in de Romeinse tijd.

Video: Mercati di Traiano

 


Waar liggen de Markten van Trajanus?

Forum van Trajanus Rome
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.28%) 14 reviews
6 februari 2024 : "Wij hadden een geslaagde stedentrip in Rome Italië dankzij de leuke tips over activiteiten, dingen om te doen en bezienswaardigheden van Rome en Vaticaanstad."