Rome / Bezienswaardigheden / Thermen van Caracalla

Thermen van Caracalla Rome

De Terme di Caracalla bezoeken - opgravingen Romeinse badhuis

Thermen van Caracalla Rome

Alle info en Thermen van Caracalla tickets voor de opgravingen van 'Terme di Caracalla' in Rome bezoeken, oftewel het enorme badhuis en de thermen van keizer Caracalla.

Info & Tickets Thermen van Caracalla bezoeken

Adres Viale della Terme di Caracalla 52 Rome
Metro Metrohalte Circo Massimo (Lijn B), daarna nog 400 meter lopen
Tickets
Openingstijden
  • Van dinsdag tot zondag: van 9.00 tot 16.30 uur (laatste toegang om 15.30 uur)
  • Gesloten: maandag 1 januari, 25 december
Overig In de zomer worden tussen de ruïnes van de Romeinse badhuizen geregeld Italiaanse opera’s uitgevoerd in de open lucht

Terme di Caracalla, de Romeinse badhuizen

De restanten van de Thermen van Caracalla stammen uit de 3e eeuw en zijn vernoemd naar de keizer Caracalla die opdracht gaf voor de bouw van het immense badhuis samen met zijn vader keizer Septemius Severus. Samen met het Colosseum was dit een van de grootste bouwwerken in de Romeinse tijd. De thermen van 11 hectare, destijds rijkelijk versierd met schitterende mozaïeken, fresco’s en marmeren bekleding, boden als grootste thermencomplex van Rome plaats aan ruim 2500 mensen. Ook de gewone mens was welkom in het complex van koude, warme en hete ruimtes, zwembaden, massage ruimtes, kleedkamers, ontvangstruimtes en zelfs bibliotheken en bordelen.

Naast een hygiënische functie hadden de thermen vooral een sociale en sportieve functie. Het Romeinse badritueel begon met het nemen van een warmwaterbad (het calidarium). Daarna bezocht men naar het lauwe tepidarium, en als laatste het koude bad (het frigidarium). Hierna ging men meestal zwemmen in de natatio, een openluchtzwembad.

Thermen van Caracalla  bezoekenHet Romeinse thermencomplex in Rome
tickets Thermen van Caracalla De thermen van Caracalla

De thermen zijn ruim 300 jaar intensief gebruikt, maar verloren hun functie toen bij een aanval op de stad Rome door de Gothen de aquaducten die het complex van water voorzagen ernstig beschadigd raakten. Tegenwoordig treft u veel ruïnes aan aangezien aardbevingen en plunderingen in opdracht van pausen hun sporen flink hebben achter gelaten. Toch zijn sommige delen nog bewaard gebleven, aangezien de thermen vanwege hun immense omvang destijds buiten de stad lagen. De Via Appia liep oorspronkelijk langs de Thermen van Caracalla.

Thermen van CaracallaRuïnes van het Romeinse badhuis
tickets Thermen van Caracalla Mozaïek bekijken met uw thermen van Caracalla tickets

Video: Reconstructie Thermen van Caracalla

 


Waar liggen de Thermen van Caracalla?

Thermen van Caracalla tickets
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.28%) 14 reviews
6 februari 2024 : "Wij hadden een geslaagde stedentrip in Rome Italië dankzij de leuke tips over activiteiten, dingen om te doen en bezienswaardigheden van Rome en Vaticaanstad."