Rome / Bezienswaardigheden / Galleria Doria Pamphilj

Galleria Doria Pamphilj

Palazzo & Galleria Doria Pamphilj in Rome

Galleria Doria Pamphilj in Rome

Palazzo Doria Pamphilj is een 16e eeuws paleis, waarin de Galleria Doria Pamphilj is gevestigd, een museum in Rome met voornamelijk schilderijen uit de privécollectie van de familie Doria.

Info & Tickets Palazzo Doria Pamphilj

Adres Via del Corso 305, Rome
Metro Niet heel handig naast een metrohalte gelegen. Vanaf Colosseum nog bijna een kwartier lopen.
Tickets
  • Tickets Doria Pamphilj, vanaf € 17,00 (online reserveren)
  • 0 - 15 jaar gratis entree
  • Voor het bezoeken van de privé appartementen van de prinses betaalt u € 2 extra
Openingstijden
  • Maandag t/m donderdag van 10.00 tot 19.00 (laatste toegang om 17.30 uur)
  • Van vrijdag tot zondag van 10.00 tot 20.00 uur (laatste toegang om 18.30 uur)
Website Officiële website

Palazzo & Galleria Doria Pamphilj

In het 16e eeuwse paleis van de familie Doria (Palazzo Doria Pamphilj) is de Galleria Doria Pamphilj gevestigd, een museum met voornamelijk schilderijen uit de privécollectie van deze familie. De schilderijen hangen in tien prachtige ruimtes zoals de troonzaal en balzaal. Mede doordat het paleis nog niet ontdekt is door het massatoerisme, is dit een schitterende plek om te bezoeken in Rome.

Palazzo Doria PamphiljDe binnenplaats van Palazzo Doria Pamphilj
Galleria Doria PamphiljSchilderijen in Galleria Doria Pamphilj

Oorspronkelijk werd het paleis gebouwd voor de familie Pamphilj (Paus Innocentius X behoorde tot deze familie), maar nadat de familie in de 18e eeuw geen erfgenaam meer had, besloot Paus Clemens XII om alle eigendommen aan de Doria familie te geven. Meerdere generaties van deze familie waren enorme kunstliefhebbers, waardoor dit paleis van onder naar boven vol hangt met schilderijen. De collectie van Galleria Doria Pamphilj bevat o.a. meesterwerken van Titiaan, Rafaël, Caravaggio, Correggio en Vélazquez.

Palazzo Doria PamphiljDe troonzaal van Palazzo Doria Pamphilj
Doria PamphiljDe indrukwekkende galerieën van Doria Pamphilj

Het is ook mogelijk om de privéappartementen van prinses Doria te bezoeken in combinatie met het toegangsticket tot de galleria. Palazzo Doria Pamphilj is de thuisbasis van prinsen en prinsessen sinds de zeventiende eeuw, toen Camillo Pamphilj de residentie met prachtige kamers wilde uitbreiden. Andere appartementen in het gebouw worden nog steeds bewoond door de afstammelingen van de familie Doria Pamphilj. Verder kunt u de kapel bezoeken van dit adellijke paleis.

Galleria Doria Pamphilj tickets


Waar ligt Palazzo Doria Pamphilj in Rome?

Palazzo Doria Pamphilj
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.28%) 14 reviews
6 februari 2024 : "Wij hadden een geslaagde stedentrip in Rome Italië dankzij de leuke tips over activiteiten, dingen om te doen en bezienswaardigheden van Rome en Vaticaanstad."