Rome / Bezienswaardigheden / Galleria Colonna

Palazzo Colonna & Galleria Colonna

Het mooiste privépaleis in Rome van de familie Colonna

Galleria Colonna Rome

Palazzo Colonna is een van de oudste en grootste privépaleizen in Rome en de bijbehorende Galleria Colonna een verborgen juweel welke u niet mag missen wanneer u op zaterdagochtend in Rome bent.

Info & Tickets Galleria Colonna Rome

Adres Via della Pilotta 17, Rome
Metro Niet heel handig naast een metrohalte gelegen. Vanaf Colosseo nog bijna een kwartier lopen.
Tickets
  • Tickets Galleria Colonna + Appartement, vanaf € 21 (Tickets reserveren)
  • Tickets Galleria Colonna, vanaf € 15 (Tickets reserveren)
  • 13 – 17 jaar en 60+ € 10
  • 0 - 12 jaar gratis entree
Boek uw tickets
Openingstijden Alleen op zaterdag van 9:15 – 13:15 uur
Website Officiële website

Palazzo Colonna, een paleis in Rome

Het Palazzo Colonna is een van de oudste en grootste privépaleizen in Rome en een verborgen juweel welke u eigenlijk niet mag missen wanneer u op zaterdagochtend in Rome bent. De bouw van het paleis begon in de 14e eeuw door de familie Colonna. De buitenkant van het paleis oogt Renaissance en zal u waarschijnlijk nauwelijks opvallen in het straatbeeld, de binnenkant is een en al barok door de architecten Bernini, Carlo Fontana, Johan Paul Schor en de eerste architect Antonio del Grande. Acht eeuwen later woont de familie Colonna nog steeds in dit paleis vlakbij Piazza Venezia.

Van 1300 tot 1500 fungeerde het paleis als een familiefort. Oddone Colonna, in 1417 verkozen tot paus Martinus V, benoemde het paleis tot pauselijke zetel en woonde daar van 1420 tot 1431. Deze paus legde een basis voor een culturele, stedelijke en administratieve wedergeboorte van de stad. In 1527, tijdens de plundering van Rome door de troepen van keizer Karel V, was Palazzo Colonna een van de weinige gebouwen die niet werd vernietigd. Dit vanwege de goede relatie van de familie met het rijk.

palazzo colonnaDe onopvallende Palazzo Colonna in Rome
Galleria Colonna RomePracht en praal in Galleria Colonna

Galleria Colonna

Alleen op zaterdagochtend is de Romeins barokke galerie van Palazzo Colonna te bezoeken. Deze Galleria Colonna werd in de 17e eeuw bijgebouwd in opdracht van kardinaal Girolamo. De ruimtes laten de kunstcollecties van de familie zien met sculpturen, fresco’s, kostbare meubels maar vooral schilderijen van vooraanstaande Italiaanse en buitenlandse kunstenaars uit de 15 en 16e eeuw. U treft in dit museum van Rome kunstwerken van o.a. Pinturicchio, Tintoretto, Cosmè Tura, Carracci, Guido Reni, Salvator Rosa, Bronzino, Guercino en Vanvitelli. Handig van het museum is dat u bij de entree van het museum een boekwerk krijgt waarin u alle 270 genummerde kunstwerken kunt opzoeken.

De galerie bezoeken?

Mocht u op zaterdagochtend in Rome zijn grijp dan zeker uw kans om Galleria Colonna te bezoeken. Het paleis is echt een verborgen parel in de stad, welke nog niet wordt overstroomd door het massatoerisme. Boek hieronder uw Galleria Colonna tickets:

Video: Galleria Colonna

 


Waar ligt Palazzo Colonna in Rome?

palazzo colonna tickets
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.28%) 14 reviews
6 februari 2024 : "Wij hadden een geslaagde stedentrip in Rome Italië dankzij de leuke tips over activiteiten, dingen om te doen en bezienswaardigheden van Rome en Vaticaanstad."