Rome / Bezienswaardigheden / Galleria & Villa Borghese

Galleria Borghese & Villa Borghese

Tickets Galleria Borghese en park Villa Borghese in Rome

Galleria Borghese Rome

Tickets en info over Galleria Borghese in Rome bezoeken, een museum met één van de grootste kunstcollecties ter wereld en het openbare park van Rome 'Villa Borghese'.

Info & Tickets Galleria Borghese bezoeken

Adres museum Piazzale del Museo Borghese 5 Rome
Metro Metrohalte Flaminio (Lijn A), daarna nog 1,5 kilometer lopen door het park. Er rijdt tevens een treintje door het park.
Tickets
  • Tickets Galleria Borghese, vanaf € 20,00 (Online tickets reserveren noodzakelijk)
  • Tip: Tickets reserveren is écht noodzakelijk vanwege de strenge bezoekerslimiet. Doe dit tijdig via een van deze twee ticket-aanbieders. Het is aan te raden beschikbaarheid en prijzen te vergelijken.

Tiqets.com Getyourguide.nl

Openingstijden
  • Dinsdag t/m zondag van 9:00 – 19:00 uur (donderdagavond tot 21:00 uur)
  • Gesloten op maandagen, 1 januari en 25 december

Museum 'Galleria Borghese'

De Galleria Borghese bevat een van de grootste privé kunstcollecties ter wereld van de kardinaal Scipione Borghese. Een museumcollectie van twintig zalen bestaande uit antiek, sculpturen en vele schilderijen. U vindt in deze galerie diverse bekende werken, voornamelijk uit de Renaissance; zo bezit de galerie de beelden ‘Apolle en Daphne’ van Bernini en schilderijen van Caravaggio, Rubens, Leonardo da Vinci en Sanzio Raphael.

Belangrijk: Wilt u de galerie bezoeken? Dan zult u altijd online tickets moeten reserveren. Elk tijdslot van twee uur worden slechts 360 bezoekers binnen gelaten en de Galleria Borghese tickets zijn meestal al dagen vooraf uitverkocht.

Galleria Borghese RomeGalerie Borghese in Rome
Galleria BorgheseGalleria Borghese bezoeken in Rome

Info & Tickets park 'Villa Borghese'

Metro Halte Flaminio (Lijn A), voor de hoofdingang van het park op Piazza del Popolo. U kunt het park ook betreden via de metrohalte Spagne, gelegen bij de Spaanse Trappen.
Entree Het openbare park van Rome is gratis te bezoeken

Het park Villa Borghese in Rome

Rondom het pand van Gallerie Borghese op de Pincio heuvel vindt u het voormalig landgoed, dat sinds 1580 in bezit was van de rijke familie Borghese. In opdracht van kardinaal Scipione Borghese werd de wijngaard omgebouwd tot park. In 1633 werd de bouw van de Villa Borghese Pinciana voltooid. Daarbij werden ook andere gebouwen zoals een volière en orangerie aangelegd. In de 19e eeuw werd het park flink onder handen genomen en verbouwd in Engelse stijl met diverse vijvers en fonteinen. Uiteindelijk werd het park in 1903 aangekocht door de gemeente Rome en kreeg het de functie van een openbaar park. Tegenwoordig is het grootste park van Rome de ideale plek om het drukke stad te ontvluchten.

Villa BorgheseTempio di Esculapio in Villa Borghese
Galleria Borghese ticketsGalleria Borghese in Rome

Bezienswaardigheden in Villa Borghese

Behalve het museum in Villa Borghese heeft het park van 80 hectare nog tal van andere bezienswaardigheden. Naast een aantal villa’s, paviljoens, fonteinen en beelden zijn dit de bekendste bezienswaardigheden in en rond het park:

  • Villa Giulia, de 16e eeuwse zomerresidentie van Paus Julius III. Tegenwoordig een museum met Etruskische kunst (periode voor de Romeinse tijd). Meer info over Museo Nazionale Etrusco.
  • Villa Medici, een 16e eeuws landhuis gebouwd door de groothertog van Toscane en huisvest tegenwoordig de Accademia di Francia a Rome. Het gebouw is te bezoeken met een rondleiding. Reserveringen en info.
  • Bioparco, de meer dan 100 jaar oude dierentuin van Rome. Destijds een vooruitstrevende dierentuin zonder kleine hokken en tralies, maar met veel groen en ruimte voor de dieren. Meer info Bioparco.
  • Aan de Viale delle Belle Arti treft u een aantal paviljoens van de Wereldtentoonstelling van 1911, zoals het museum van de Galleria Nazionale d’Arte Moderna. Dit is het nationale museum voor moderne en hedendaagse kunst (19e en 20e eeuw) van voornamelijk Italiaanse kunstenaars met een collectie van ruim 5000 schilderijen en sculpturen verdeeld over 75 zalen. Meer info.
  • Tempio di Esculapio, deze 18e eeuwse tempel gewijd aan de god van de geneeskunde ligt in het meertje van het park waar u zelfs roeibootjes kunt huren.

Villa Borghese tickets


Video: Galleria Borghese

 


Waar ligt het Villa Borghese park in Rome?

Tickets Galleria Borghese Rome
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.28%) 14 reviews
6 februari 2024 : "Wij hadden een geslaagde stedentrip in Rome Italië dankzij de leuke tips over activiteiten, dingen om te doen en bezienswaardigheden van Rome en Vaticaanstad."