Rome / Bezienswaardigheden / Villa Borghese

Galleria & Villa Borghese

Museum Galleria Borghese en park Villa Borghese in Rome

Galleria Borghese Rome

Alle info over Galeria Borghese in Rome bezoeken, een museum met één van de grootste kunstcollecties ter wereld en het openbare park van Rome 'Villa Borghese'.

Info Galleria Borghese bezoeken

Adres museum Piazzale del Museo Borghese 5 Rome
Metro Metrohalte Flaminio (Lijn A), daarna nog 1,5 kilometer lopen door het park. Er rijdt tevens een treintje door het park.
Tickets
  • Tickets, vanaf € 20,00 (Online reserveren noodzakelijk)
  • 6 – 17 jaar € 6,00
  • Tip: Reserveren is écht noodzakelijk vanwege de strenge bezoekerslimiet. Doe dit tijdig via een van deze drie aanbieders. Het is aan te raden beschikbaarheid en prijzen te vergelijken:
Tiqets.com Ticketbar.eu Getyourguide.nl
Openings-tijden
  • Dinsdag t/m zondag van 9:00 – 19:00 uur
  • Gesloten op maandagen, 1 januari en 25 december

Museum 'Galleria Borghese'

De Galleria Borghese bevat een van de grootste privé kunstcollecties ter wereld van de kardinaal Scipione Borghese. Een museumcollectie van twintig zalen bestaande uit antiek, sculpturen en vele schilderijen. U vindt in deze galerie diverse bekende werken, voornamelijk uit de Renaissance; zo bezit de galerie de beelden ‘Apolle en Daphne’ van Bernini en schilderijen van Caravaggio, Rubens, Leonardo da Vinci en Sanzio Raphael.

Belangrijk: Wilt u de galerie bezoeken? Dan zult u altijd online moeten reserveren. Elk tijdslot van twee uur worden slechts 360 bezoekers binnen gelaten en de tickets zijn meestal al dagen vooraf uitverkocht.

Villa BorgheseTempio di Esculapio in Villa Borghese stock.adobe.com/ alebri78
Galleria BorgheseGalleria Borghese in Rome stock.adobe.com/ photoanto

Info park 'Villa Borghese'

Metro Halte Flaminio (Lijn A), voor de hoofdingang van het park op Piazza del Popolo. U kunt het park ook betreden via de metrohalte Spagne, gelegen bij de Spaanse Trappen.
Openingstijden Het openbare park is gratis te bezoeken

Het park 'Villa Borghese'

Rondom het pand van Gallerie Borghese op de Pincio heuvel vindt u het voormalig landgoed, dat sinds 1580 in bezit was van de rijke familie Borghese. In opdracht van kardinaal Scipione Borghese werd de wijngaard omgebouwd tot park. In 1633 werd de bouw van de Villa Borghese Pinciana voltooid. Daarbij werden ook andere gebouwen zoals een volière en orangerie aangelegd. In de 19e eeuw werd het park flink onder handen genomen en verbouwd in Engelse stijl met diverse vijvers en fonteinen. Uiteindelijk werd het park in 1903 aangekocht door de gemeente Rome en kreeg het de functie van een openbaar park. Tegenwoordig is het grootste park van Rome de ideale plek om het drukke stad te ontvluchten.

Bezienswaardigheden in Villa Borghese

Behalve het museum in Villa Borghese heeft het park van 80 hectare nog tal van andere bezienswaardigheden. Naast een aantal villa’s, paviljoens, fonteinen en sculpturen zijn dit de bekendste bezienswaardigheden in en rond het park:

  • Villa Giulia, de 16e eeuwse zomerresidentie van Paus Julius III. Tegenwoordig een museum met Etruskische kunst (periode voor de Romeinse tijd). Meer info over Museo Nazionale Etrusco.
  • Villa Medici, een 16e eeuws landhuis gebouwd door de groothertog van Toscane en huisvest tegenwoordig de Accademia di Francia a Rome. Het gebouw is te bezoeken met een rondleiding. Reserveringen en info.
  • Bioparco, de meer dan 100 jaar oude dierentuin van Rome. Destijds een vooruitstrevende dierentuin zonder kleine hokken en tralies, maar met veel groen en ruimte voor de dieren. Meer info Bioparco.
  • Aan de Viale delle Belle Arti treft u een aantal paviljoens van de Wereldtentoonstelling van 1911, zoals het museum van de Galleria Nazionale d’Arte Moderna. Dit is het nationale museum voor moderne en hedendaagse kunst (19e en 20e eeuw) van voornamelijk Italiaanse kunstenaars met een collectie van ruim 5000 schilderijen en sculpturen verdeeld over 75 zalen. Meer info.
  • Tempio di Esculapio, deze 18e eeuwse tempel gewijd aan de god van de geneeskunde ligt in het meertje van het park waar u zelfs roeibootjes kunt huren.

Video: Galleria Borghese

 


Waar ligt Villa Borghese in Rome?

Rome bezienswaardigheden