Rome / Bezienswaardigheden / De crypte van de Kapucijnen

De crypte van de Kapucijnen

La Cripta dei Frati Cappuccini, de bottenkapel in Rome

De crypte van de Kapucijnen

Een zeer bijzondere, maar ook lugubere plek in Rome is de crypte van de Kapucijnen (Santa Maria della Concezione dei Cappuccini). De cryptes zijn beroemd vanwege de kapellen vol met botten en schedels.

Info & Tickets Crypte van de Kapucijnen

Adres Via Vittorio Veneto 27, Rome
Metro Halte Barberini (Lijn A)
Tickets
  • Entree 8,50 euro
  • Tot 18 jaar en 65+ 5 euro
  • Audioguide 6 euro
  • Rondleiding met gids vanaf 35 euro. Met deze tour van één uur neemt een Engelstalige gids je achtereenvolgens mee door het museum en de crypten, waarbij u meer te weten komt over de geschiedenis van de Kapucijnen in zijn catacombes. Reserveren van deze tour is noodzakelijk.
Boek uw rondleiding
Openingstijden
  • Dagelijks van 9:00 – 19:00 uur
  • Gesloten op diverse feestdagen
Website Officiële website

De crypte van de Kapucijnen

Een zeer bijzondere, maar ook lugubere plek in Rome is de crypte van de Kapucijnen. De Kapucijnen scheidden zich in 1525 af van de Franciscanen om op een meer authentieke manier de geest van Sint Franciscus te leven en wilden teruggaan naar de basis. Ze droegen sandalen zonder sokken en een tuniek met een capuchon om hun hoofd te bedekken. De naam van de kapucijnen is afgeleid van deze kap.

La Cripta dei Frati Cappuccini

Deze crypte van de ‘Santa Maria della Concezione dei Cappuccini’ (Onze-Lieve-Vrouw van de conceptie van de kapucijnen) werd gebouwd tussen 1626 en 1631 in opdracht van paus Urbanus VIII, aangezien zijn broer Antonio Barberini een kapucijnen broeder was. Als Kardinaal liet Barberini de overblijfselen van duizenden Kapucijnen opgraven bij het klooster Via dei Lucchesi en liet hun botten als een soort kunstwerken en symbolen plaatsen langs de muren van de crypte. Daarna begonnen de broeders ook hun eigen lichamen ter beschikking te stellen, waardoor de crypte nu de resten herbergt van ongeveer 3600 broeders begraven tussen 1500 en 1870.

crypte van KapucijnenSanta Maria della Concezione dei Cappuccini
crypte van KapucijnenEen van de vijf Kapucijner crypten (CC Wikipedia.org Dnalor 01)

De crypte van de Kapucijnen bezoeken?

U start uw bezoek eerst met het museum van de crypte van de Kapucijnen. Hier leert u meer over de geschiedenis van de Kapucijnen en de crypten. In dit museum hangt o.a. een werk van Caravaggio waarop Sint Franciscus is geschilderd. Daarna brengt u een bezoek aan de crypte; deze matig verlichte crypte bestaat uit vijf kapellen welke stuk voor stuk versierd zijn met botten, schedels en soms zelfs complete skeletten en één kapel zonder botten met het altaar. U rondt de tour af in de laatste kapel met de bijzondere boodschap ‘Quello che voi siete noi eravamo, quello che noi siamo voi sarete’ (vertaald “Precies wat je nu bent, waren we ooit; wat we nu zijn, zal je worden.") Daarna kunt u ook de bijbehorende kerk ‘Santa Maria della Concezione dei Cappuccini’ bezoeken.

Tickets Crypte van de Kapucijnen & Catacomben Tours


Waar ligt de crypte van de Kapucijnen?

La Cripta dei Frati Cappuccini
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.28%) 14 reviews
6 februari 2024 : "Wij hadden een geslaagde stedentrip in Rome Italië dankzij de leuke tips over activiteiten, dingen om te doen en bezienswaardigheden van Rome en Vaticaanstad."