Rome / Tours / Fietstours & Fietstochten in Rome

Fietstochten & Fietsen in Rome

De beste fietstochten, Via Appia tours en fietsen huren in Rome

Fietstocht Rome

Alle info over fietsen huren en fietstours in Rome Italië. Bezoek de highlights van Rome met een fietstocht met Nederlandse gids of ga op pad met een speciale tour voor kinderen of voor de beste panoramas.

6 Tips voor fietstours in Rome

Wilt u in korte tijd veel bezienswaardigheden ontdekken van Rome? Dan is een fietstour in Rome de ideale manier om meer te leren over de geschiedenis, de cultuur en bijzondere plekken van Rome. Te voet kunt u talloze leuke plekjes bereiken, maar door te kiezen voor een fietstour kunt u veel meer zien binnen een korte tijd. Door dat verschillende bezienswaardigheden op enige afstand van elkaar liggen kunt u te fiets makkelijk naar de verschillende highlights en monumenten toe, wat een fietstour de perfecte reismethode maakt voor jong en oud. U heeft hierbij de keuze uit de volgende fietstochten in Rome:

1. Rome Highlights Fietstour

Aanrader! De Rome Highlights Fietstour is de perfecte manier om in slechts een halve dag de meest iconische bezienswaardigheden van de stad te verkennen. Gedurende deze 3 uur durende tour ontdekt u de beroemde hoogtepunten, begeleid door een Nederlandstalige gids die als local de stad door en door kent. De route van de tour is zorgvuldig uitgestippeld zodat u de mooiste locaties kunt bewonderen, waaronder het Colosseum, de Trevi Fontein, het Pantheon en nog veel meer. De fietstour wordt begeleid door een deskundige gids. U komt meer te weten over de geschiedenis van Rome, terwijl je langs historische en moderne plekken in Rome fietst (meer info en reserveringen).

Fietstour reserveren

Fietsen RomeEen fietstour om Rome te ontdekken
Rome fietstochtEen Rome fietstocht over de Via Appia

2. Via Appia Fietstocht

Deze Via Appia fietstour is perfect voor fietsers en geschiedenisliefhebbers die Rome vanuit een ander perspectief willen verkennen. Naast de gebruikelijke toeristische plekken, kun je in Rome ook talloze verborgen parels vinden die u te voet niet zomaar bereikt. De ideale oplossing: de Via Appia Fietstours. Deze bijzondere fietstocht wordt eveneens begeleid door een Nederlandse gids. Tijdens de fietstour rijdt u over de eeuwenoude Via Appia en kunt u de aangrenzende landschappen bewonderen. Langs de Via Appia treft u plekken als de catacomben, de thermale baden van Traiano, de Keizerlijke Muren en de overblijfselen van het Romeinse aquaduct. De tour duurt ongeveer 3 uur, waarbij u alles leert over de rijke geschiedenis van deze iconische route (meer info en reserveringen).

Fietstour reserveren

3. Rome met kinderen

Een familietrip naar Rome kunt u nog leuker maken door te kiezen voor een fietstour voor kinderen! Er zijn enkele aanbieders die een kindvriendelijke excursie hebben waarbij jonge ontdekkingsreizigers Rome op de fiets kunnen verkennen. Tijdens deze fietstour kunt u met heel het gezin de prachtige bezienswaardigheden die de stad te bieden heeft bewonderen en genieten van een hoop gezelligheid, plezier en avontuur. Zelfs kleuters kunnen meedoen dankzij de handige kinderzitjes. De tour wordt vaak door een ervaren Nederlandse gids geleidt. Door een fietstour te doen met kinderen in Rome kunt u de stad verkennen en de mogelijkheid hebben om veel in korte tijd te zien. De kindvriendelijke fietstour neemt u mee langs enkele van de meest beroemde bezienswaardigheden van Rome, waaronder het Colosseum, de Trevi Fontein en het Pantheon. Onderweg vertelt de gids spannende verhalen en er wordt regelmatig gestopt voor het maken van foto's (meer info en reserveringen).

Fietstour reserveren

4. Rome Panorama Fietstour

Ervaar Rome vanuit een geheel nieuw perspectief met de Rome Panorama Fietstour. Deze unieke fietstour brengt u naar de mooiste uitzichtpunten van de stad, onder begeleiding van een Nederlandse gids. Als u de belangrijkste bezienswaardigheden al van dichtbij hebt gezien, dan is deze fietstour een absolute aanrader zodat u ook eens een andere kant van Rome kunt ontdekken. Op een ontspannen manier fietst u samen met de gids de Via del Viminale over. U gaat ook over diverse heuvels, waaronder de Aventijn, Pincio en Capitolijn. Op verschillende heuvel kunt u van een adembenemend uitzicht genieten. Highlights van deze tour zijn onder andere het Colosseum, presidentiële paleis Quirinale, de Trevi-fontein, Trinità dei Monti, het Pincio-terras, Villa Borghese, Forum Romanum, Boog van Constantijn en de Sint-Pietersbasiliek. Deze Rome Panorama Fietstour wordt begeleid door een Nederlandssprekende gids die u onderweg van boeiende verhalen en informatie voorziet (meer info en reserveringen).

Fietstour reserveren

5. Zelf fietsen huren

Er zijn diverse aanbieders in Rome bij wie u ook gewoon zelf fietsen kunt huren om de regio te verkennen. Zo kunt u de stad of de omringende omgeving beter ontdekken. Met de fiets kunt u immers snel en makkelijk van de ene bezienswaardigheid naar de andere zonder te veel tijd kwijt te zijn. Via deze fietsverhuurder kunt u zelf fietsen huren in Rome.

Fietsen huren

6. Fietstours per e-bike (engels)

Fietstocht Rome
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.28%) 14 reviews
6 februari 2024 : "Wij hadden een geslaagde stedentrip in Rome Italië dankzij de leuke tips over activiteiten, dingen om te doen en bezienswaardigheden van Rome en Vaticaanstad."