Rome / Bezienswaardigheden / Vaticaanse tuinen

Vaticaanse Tuinen in Vaticaanstad

De Giardini Vaticani, oftewel de tuinen van Vaticaanstad bezoeken

Vaticaanse tuinen

De Giardini Vaticani zijn de tuinen van Vaticaanstad. Met een tour kunt u de 23 hectare van de Vaticaanse tuinen die achter de Vaticaanse musea liggen bezoeken.

Tours & Tickets Vaticaanse tuinen bezoeken

Adres Via Paolo VI, 29, 00120 Città del Vaticano
Metro Cipro-Musei Vaticani (Lijn A)
Tickets

Let op: Het bezoeken van de Vaticaanse tuinen is alleen mogelijk met een verplichte rondleiding. Deze officiële tours van het Vaticaan kunt u boeken vanaf € 40, maar dit is dan meestal ook inclusief de Vaticaanse Musea. Vanwege de beperkte plaatsen dient u deze tours altijd zeer tijdig te reserveren (boek uw rondleiding online en meer beschikbaarheid via deze website)

Boek uw rondleiding

Openingstijden
  • Maandag t/m zaterdag van 9:00 tot 18:00 uur
  • Zondags gesloten

De Vaticaanse tuinen bezoeken

Wanneer de meeste mensen aan het Vaticaan denken, dan komen vaak beelden van de enorme Sint-Pietersbasiliek, kunstwerken en historische monumenten naar voren. Midden in dit alles kunt u een verborgen schat vinden die maar weinig mensen kennen: de beeldschone Vaticaanse tuinen. Deze groene oase bevindt zich in het hart van Vaticaanstad en is alleen te bezoeken met een speciale rondleiding.

De tuinen van Vaticaanstad

De Vaticaanse Tuinen zijn een oase waarbij u kunt genieten van rust en schoonheid. Deze prachtige tuinen bevinden zich midden in het hart van Vaticaanstad, ook wel bekend als de kleinste onafhankelijke staat ter wereld. De tuinen liggen achter de hele grote muren van het Vaticaan. Het verkennen van deze groene oase is een unieke ervaring, zeker aangezien de Vaticaanse tuinen niet openbaar toegankelijk zijn. De geschiedenis van de Vaticaanse Tuinen gaat terug tot de tijd van de Renaissance. De oprichter van de tuinen is volgens velen Paus Nicolaas III (1277 tot 1280) en sindsdien hebben pausen door de eeuwen heen bijgedragen aan de ontwikkeling ervan. De Vaticaanse tuinen werden uitgebreid en opgefraaid door diverse pausen, waaronder paus Sixtus V en paus Pius IX. Paus Sixtus V heeft lanen en fonteinen aangelegd terwijl paus Pius IX in de 19e eeuw de tuinen opende voor het publiek. Tegenwoordig worden de tuinen zorgvuldig onderhouden en beschermd door een team van hoveniers en conservators.

Vaticaanse tuinenDe Vaticaanse tuinen beslaan de helft van Vaticaanstad
Giardini VaticaniDe Giardini Vaticani bezoeken in Rome

Bezienswaardigheden in de Vaticaanse tuinen

De Vaticaanse tuinen beslaan ongeveer 23 hectare en deze tuinen bestaan uit een combinatie van talloze terrassen, lanen, fonteinen en vijvers. Het gaat om tuinen die zijn ontworpen in een mix van Italiaanse en Franse stijlen, met invloeden uit de Renaissance en de Barok. In de tuinen vindt u een verscheidenheid aan flora, prachtige bloemen en exotische bomen en struiken. De bekendste fontein in de tuinen is de Fontein van de Leeuw. Op de achtergrond zijn het pauselijk paleis en de Apostolische paleizen mooi te zien. Kortom: de Vaticaanse tuinen zijn een prachtig plaatje die je zo op een ansichtkaart zou kunnen tegenkomen. Andere bezienswaardigheden zijn de Grot van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes en zelfs het Vaticaanse Helikopterplatform.

Tickets Vaticaanse Tuinen & Musea

Door met een gids de tuinen te ontdekken komt u meer te weten over de rijke geschiedenis en diepere betekenis van de tuinen. Het beste moment om de Vaticaanse Tuinen te bezoeken is tijdens het voorjaar en de vroege zomer, oftewel van april tot juni, Tijdens deze periode zijn de tuinen bezaaid met kleurrijke bloemen en is het aangenaam om door de smalle paden te wandelen. Bovendien is de drukte dan meestal minder intens dan in de zomermaanden. Hou er rekening mee dat de tuinen niet gratis en vrij te bezoeken zijn. U dient hiervoor altijd een officiële rondleiding te boeken, waarbij de meest geboekte tours eveneens toegang bieden tot de aangrenzende Vaticaanse musea met de Sixtijnse Kapel.


Video: Giardini Vaticani

 


Waar liggen de Vaticaanse tuinen in Rome?

tuinen vaticaan tickets
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.28%) 14 reviews
6 februari 2024 : "Wij hadden een geslaagde stedentrip in Rome Italië dankzij de leuke tips over activiteiten, dingen om te doen en bezienswaardigheden van Rome en Vaticaanstad."